Het is vroeger donker, het vertier en de afleiding buiten onszelf neemt af. Bladeren aan de bomen dienen niet meer, zijn niet meer nodig en vallen. De steeds kouder wordende nachten geven in de ochtend de sluier van de mysterieuze nevel. De natuur laat los en keert omlaag de aarde in. Zaden en bollen zitten in de grond, waar ze door de donkere tijd heen slapen. Het proces van in verbinding afsterven is gestart. 

Het licht van de zomer heeft ons opgeladen. In deze tijd van het jaar dragen we dit licht met ons mee in de donkere helft van het jaar. Van de zomer naar winter gaan betekent dat wij ons mogen terug trekken in verbinding. In de dingen die we denken, doen en voelen van buitenaf, richten we ons steeds meer naar binnen. Net zoals in de natuur mogen wij ook loslaten en thuiskomen in ons eigen huis en lichaam. 

Heb jij het al door?

Als je doorhebt hoe de verbinding met de natuur werkt, dan geeft het je de richting van je spirituele groeipad. Je voelt een koers met een licht stuwende kracht om mee te gaan op jouw flow. De energie in dit seizoen is gunstig om je te richten naar je eigen innerlijke belevingswereld. Naar jouw eigen zaadje, jouw eigen eigen connectie met je ziel.

Het is je eigen kern waar innerlijke groei plaats vindt.  Het gaat hier om je bijdrage op energetisch emotioneel niveau. Zie het als in verbinding thuiskomen in je eigen lijf. Je opent de deur en je stapt binnen, je staat en kijkt ernaar, zonder oordeel. Durf hierbij de houvast los te laten op het fysieke vlak. Twijfel, angst, onzekerheid, alle obstakels mogen er zijn. Ben je moe, laat het toe. Voel je verdriet, laat het stromen, er is hierin niks goed of fout. Het is zoals het is. 

Het is vaak het onbekende waar we angst voor hebben. Het onbekende waar we geen grip op hebben, omdat het buiten onze cirkel ligt, buiten onze macht voelt. Innerlijke oftewel spirituele groei gebeurt als je midden in een innerlijke conflict zit, als je bijvoorbeeld gefrustreerd bent. Het kan voelen alsof alles instort. Een kracht van vernietiging raakt je diep. Op dat moment ga je realiseren dat je een keuze hebt om het anders te doen. Op vele of zelfs alle vlakken merk je dat je afscheid mag gaan nemen van al dat wat niet meer werkt. 

Van donker naar licht

In deze tijd met het toenemende duister waar de donkere obstakels van buiten af schreeuwen en je proberen te raken, onthoud dan dat de kracht zit in liefde. Het is de angst die ons wegdrijft van verbinding met je innerlijke kern, je eigen ziel. Het is de twijfel die overneemt en afsluit van je krachtige innerlijke liefde. Als de natuur kan loslaten en afsterven, kan jij dat ook.  Jij kan ruimte maken voor innerlijke groei door je ego los te laten en door het afscheid toe te laten. Ik heb het moeten leren en leer nog steeds.

Laat je ware zelf erboven uit stijgen. Dan komt er ruimte voor het delen van licht, warmte en overvloed naar elkaar. Elkaar zien, horen en in deze tijd vieren voor wat het is: In bewustzijn liefdevol met jezelf, elkaar en de oerkern in verbonden zijn. Het liefdevolle veld van licht zal opnieuw geboren worden, blijf hierin vertrouwen en geloven, dat doe ik ook! 

Zijn sommige momenten te uitdagend voor je? Merk je dat je je energie aan het verliezen bent? Soms heb je gewoon wat hulp nodig, iemand die naast je staat om je in verbinding te begeleiden en je een duwtje in de goede richting stuurt. Je hoeft het niet alleen te doen. Ik help je graag hierbij. 

Neem gerust vrijblijvend contact met me op als je vragen hebt.