Synchroniciteit oftewel zinvol toeval. Ken je dit? Psycholoog Carl Gustav Jung heeft dit begrip ontdekt. Het is een theorie van merkwaardige samenloop van een aantal gebeurtenissen die op een bepaald moment plaatsvinden. Het zijn zinvolle toevalligheden die iedereen bewust of onbewust meemaken. 

Als je weet dat bepaalde hoofdlijnen in je blauwdruk, in je leven vastliggen dan weet je ook dat het universum je helpt met een stuwende kracht om je de weg te wijzen, bijvoorbeeld dat je dingen meemaakt die moeilijk te verklaren zijn of gewoonweg vreemd zijn. Oftewel synchroon lopen. Door hiervoor open te staan, ga je steeds meer de kleine tekens oftewel de wondertjes van het verborgen plan ervaren.

Zo ervaar ik vanaf dag 1 van mijn vakantie een serene rust. Ik ben een paar dagen aan zee en het weer is anders dan gehoopt, het zonnetje doet haar best maar de bewolking en regen wint het. Het vermaak is gereduceerd tot naar de kern komen en elke vorm van afleiding is afwezig. Het is een fijn gevoel, niet te omschrijven in woorden, niet te bevatten door de geest. Het is een natuurwet die hier aan het werk is en mij verwonderd achterlaat.

Herkenning

De verwondering dat ik overal hartjes zie, als een bevestiging dat de liefde voor het leven heel puur is en in jezelf zit. Dat is het mooie van de mystiek in het leven. Het is niet te begrijpen, het gaat om het vertrouwen dat alles gebeurt precies zoals het bedoeld is.

De tekens die je krijgt zijn heel divers. De meest bekende is dat je aan iemand denkt en vervolgens kom je hem/haar tegen. Dat je denkt en ervaart van hoe kan dit nu. Een ander bijzonder teken is dat je met een vraag in je hoofd rondloopt en je het antwoord krijgt via iemand zonder deze vraag uitgesproken te hebben.

Ken je dit gevoel en welke tekens komen op jouw pad om je verder te helpen?

#kosmischeverbinding

#vertrouwopjezelf

#vertrouwopeengroterekracht

#synchroniciteit

#synchroon

#blauwdruk

#blauwdrukvanjeleven