De natuur is en blijft voor mij een grote inspiratiebron. Alles groeit en met storm beweegt het volledig mee. Wat niet meer nodig is, wordt losgelaten, breekt af en maakt zo plaats voor nieuwe groei. Dit allemaal zonder weerstand, volledig een met het universum.

Nu, na de volle maan maar voor de nieuwe maan van 23 februari is het geschikt om je aandacht te richten op loslaten, rust nemen, het toppunt van energie laten we immers achter ons liggen. Als je activiteiten doet, dan past yoga en wandelen goed in deze fase omdat je connectie met moeder aarde maakt, maar ook tuinieren of met planten bezig zijn, is geschikt om zo connectie met de grond te maken. 

Heb je nog snoeiwerk, dan is dit het moment omdat de energie nu gericht is op het ondergrondse deel van de planten waardoor ze geen energie verliezen bij het snoeien. Ook compost geven en zaaiwerk verrichten, geeft een beter en duurzamer resultaat. 

Wil je hier meer over weten, dan kan je je verdiepen in biodynamisch tuinieren. Ik stond versteld hoe mooi de connectie is tussen de stand van de maan en werkzaamheden in de natuur. Elke keer voel ik opnieuw de verwondering voor ritme en cyclussen. Dan ben ik zo dankbaar dat ik de kennis en gaven bezit om de ritmes en energie van anderen te lezen en daarmee hulp kan bieden. 

Leven in je eigen flow, wat brengt het mij is een vraag die ik vaak gesteld krijg. Het voornaamste en in mijn ogen het allerbelangrijkste is: rust en overgave, doordat je inzicht en inspiratie krijgt in je eigen persoonlijke ritme en cycli. Dit geeft je houvast, sturing en dan kom je veel meer in eigen kracht. Als je deze flow gaat voelen en ervaren, kom je tot de kern van innerlijk geluk

Nieuwsgierig geworden wat maart en de maanden erna je gaan brengen? Met jouw blauwdruk kom je dat te weten. Heb je vragen, stuur me dan een berichtje of mail, ik beantwoord je vragen met alle liefde. 

#flow 
#cyclus 
#verwondering 
#natuur 
#blauwdruk 
#blauwdrukvanjeleven