Gelukkig zijn dat is wat iedereen wel wilt. En daar doen we alles aan. Leuke dingen doen, aandacht geven aan positieve emoties en waar we niet tevreden over zijn veranderen we. En dat geldt werkelijk voor alles, werk, interieur, kleding en zelfs je uiterlijk kan je zonder blikken en blozen tegenwoordig veranderen. Toch vraag ik me af of dit de zaken zijn waar je je geluk in vindt. Is het leven zo maakbaar dat je er gelukkig van wordt?

Als de drang van willen het overneemt van het voelen, omdat we nu eenmaal in een tijdperk leven waar maakbaarheid de norm is geworden, kan je over je eigen grenzen van je gevoel heen gaan. Ook ik merk dit regelmatig bij mezelf. 

Mijn wil om anderen te helpen is groot, want dit komt bij mij door een dubbel energieveld van dienstbaarheid en een krachtveld van hard werken in mijn eigen blauwdruk van mijn leven. 
Als mijn lichaam en geest in balans zijn, kan ik met volle overgave werken aan mijn levensopdracht. In mijn geval is dit de coach zijn om anderen dichter bij hun kern, intuïtie en zielenmissie te brengen. 

Zo werkt dat bij iedereen en als je weet wat je levensopdracht is, wordt het voor jou duidelijker, specifieker en kan je doelgerichter te werk gaan.
Is er een disbalans in lichaam en geest, dan word je ziek, bijvoorbeeld met griep, hoofdpijn, blessures etc. Hiermee geeft je lichaam een signaal af om de balans te herstellen. Als je op deze manier, ook wel holisme genaamd naar het leven gaat kijken en analyseren, dan kom je tot schitterende inzichten. Deze inzichten gaan jou, als ziel verder brengen dan je zelf ooit gedacht had. 

In mijn ogen is het leven maakbaar alleen mogelijk als je diep van binnen luistert naar je signalen om dan vervolgens met deze informatie aan de slag te gaan. Willen wordt dan gestuurd door het voelen. 

En ja, dan komen er ook wel eens minder positieve emoties omhoog en ervaar je het geluk even niet. Als je deze dualiteit durft te omarmen, onder ogen te komen, ga je het geluk van binnen vinden. Je kan de maakbaarheid los laten om te vertrouwen op jouw flow. 

Wat vind jij van maakbaarheid? 

#geluk
#holisme
#flow
#maakbaarheid
#blauwdruk
#blauwdrukvanjeleven