Find comfort in the chaos

Velen kampen nu met innerlijke onrust, frictie is meer regel dan uitzondering geworden. De behoefte naar grip en houvast is zo groot geworden als je de balans kwijt bent en niet meer voelt. Ervaar jij dit ook? Onthoud dan… Zonder chaos geen verandering. 

Juist dat moment van frictie is het moment om elke vorm van controle los te laten. Je mag je volledig over geven aan je innerlijke kern, jouw pure intuïtie om van daaruit vanuit je eigen kracht te gaan groeien en in lijn te gaan leven met jouw flow om de balans te herstellen. 

De frictie en onrust die we voelen, zien en ervaren is juist goed nieuws. Dat klinkt misschien raar en is zeker niet prettig. Toch is het heel noodzakelijk. Chaos heeft als doel het los te trillen, de balans om te gooien naar onbalans. 

Het oude en vertrouwde mag afgebroken en losgelaten worden zodat er ruimte komt voor verandering en de transitie ingezet kan worden. Oude overtuigingen die niet meer dienen, oude patronen die geen verbetering geven, oude conflicten die telkens weer opvlammen zijn enkele voorbeelden in deze woelige periode die iedere ziel in een cyclus van  negen jaar twee keer meemaakt. 

Voel jij je angstig gefrustreerd, onzeker, in de steek gelaten etc. dan kan het heel goed zijn dat jij dit nu door moet maken. Zonder frictie blijf jij doen wat je altijd al deed, blijf jij in het oude hangen en creëer je geen kanteling voor jezelf. 

Nothing changes if nothing changes

Verandering komt van binnenuit, vanuit jezelf. Neem je die verantwoordelijkheid of vind je het nog eng? We kiezen bewust en onbewust om de pijn die het met zich meebrengt om deze transformatie door te maken, weg te stoppen, voor weg te lopen, te ontkennen of voor afleiding te kiezen. Terwijl het goud juist achter deze turbulente fase ligt, als je deze transitie in jezelf aangaat. 

Durf je naar binnen te keren om daar de schoonheid van jouw kern te zien, jouw innerlijke kracht, die puur en authentiek is, zonder afleiding, oordeel, in stilte, in balans. Kies je voor diepte om je eigen schaduwwerk te gaan helen, ipv oppervlakkige optimalisatie, dan groei jij dichter naar jouw essentie, jouw kern, jouw levensmissie oftewel jouw levensopdracht waarom jij hier op aarde bent. 

En juist dit soort momenten weten de cliënten mij te vinden, waarin ik een bijdrage mag leveren aan inzicht waardoor rust, grip en houvast vanzelf komen en jij weer de flow gaat ervaren. 

Persoonlijk zit ik aan het einde van een chaotische fase. Ik heb veel schaduwwerk verricht, oude patronen en overtuigingen zijn losgetrild en voel de nieuwe energie van de volgende fase al. Dit geeft mij weer vertrouwen en dus grip & houvast. Hoe zit het bij jou? Zit jij nu in 1 van de 2 fases van chaos in de cyclus van 9 jaar? Durf jij te kiezen voor het waardevolle kantelpunt? Of blijf jij struikelen met een harde landing of voor een pittige maar bijzonder klim omhoog?

Ik kan hardop zeggen: durf te kiezen en doe het niet alleen! Kies voor de herverbinding met jezelf en wordt gezien precies zoals je bent.