Nog ruim 6 weken te gaan en dan sluiten we het jaar 2020 alweer af. Elk jaar blik ik terug en nu ben ik wat eerder. Een bewogen jaar vond ik het met chaos en onzekerheid. En juist dat brengt mij heel veel. De ene na de andere uitdaging ben ik onder ogen gekomen. Ik weet bijna zeker wel dat iedereen er namelijk min of meer in gedwongen werd.

De flow is en was onrustig. De golven van emotie hoog. Ik heb het toegelaten en me aangepast waar ik het kon en wilde. Nog belangrijker dan andere jaren heb ik me bewust afgevraagd waar ik voor sta, wat ik belangrijk vind en wat ik uitdraag.

Dit jaar zijn de spirituele boodschappen die ik door krijg nog helderder, sterker en duidelijker gekomen. Hierdoor is mijn zelfvertrouwen in mijn intuïtie zo gegroeid dat ik echt kan zeggen dat mijn gevoel altijd mijn raadgever is. Ook al doorzie ik nog niet het geheel, ook al heb ik de kennis nog niet helemaal, ik weet dat ik kan vertrouwen op mijn innerlijke kern, ook al denken anderen er anders over.

Verder heb ik kennis opgedaan op gebieden waar ik nooit van had verwacht dat ik daar de diepte in zou gaan, zoals de geschiedenis, de politiek en het rechtssysteem. Ik heb daar altijd weinig mee gehad maar als het meer dan ooit relevant wordt, dan kan je niet anders, althans zo zie ik het.

Mijn interesse in gezondheid is altijd groot geweest, vooral vanuit voorkomen in plaats van genezen. Maar als het op genezing aankomt dan alleen op manieren zoals de natuur het ons aanbiedt. Dit jaar is het mij meer dan duidelijk geworden dat je je eigen verantwoordelijkheid moet nemen omtrent dit onderwerp. En ik kan zeggen, vraag je zelf af, welk gevoel geeft het je? Neem het in twijfel als er gepusht wordt, onderzoek het totdat het tegendeel bewezen is.

Ook hebben vrienden bewust me verlaten en ik hun, omdat we een andere route op het levenspad zijn gaan volgen. Ik had dat al zien aankomen, dus de schok was niet meer zo groot. Wat niet meer werkt, werkt niet en mag losgelaten worden. Daarentegen heb ik nieuwe vrienden op mijn pad gekregen waarmee de verbinding dieper en intenser is. Wat is dat bijzonder om dat te ervaren!

Het allermooiste van dit jaar is toch echt dat ik veel tijd, die zo kostbaar is, met mijn dochter heb kunnen doorbrengen. Ik heb haar zien leren lopen, heb haar horen leren praten, we hebben herinneringen gemaakt van grote waarden die niemand ons meer afpakt.

Mijn antwoord dus op de bovenstaande vraag is: ik laat mijn gevoel intens toe, ik vertrouw op mijn innerlijke weten, ik neem niks meer voor waarheid aan en zoek uit. Ik heb geleerd, ben gegroeid en geheeld.

De conclusie die ik nu al kan stellen is dat 2020 me heeft gedwongen uitzonderlijk te groeien en daar ben ik heel dankbaar voor.

2020 dank je wel!

#2020

#intuitie

#innerlijkweten

#flow

#blauwdruk

#blauwdrukvanjeleven